Nachos Todos met advocado, tomaat en lente-ui

Fotografie Henk Brandsen ©

Dit Mexicaanse gerecht wordt vaak als voorgerecht gegeten maar ook als maaltijd. Je kunt er van alles op doen gewone sla, stukjes paprika of bijvoorbeeld komkommer.

Krokant, Koel, Hartig, Hoog in smaak

Nachos todos met avocado, tomaat & lente-ui

2-3 kleine porties

  • ¼ venkelknol
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel honing
  • peper & zout
  • 2 eetlepels lijnzaad olie
  • 2 kleine plakjes gerookte zalm
  • 4 kleine Melba toostjes (liefst volkoren)
  • 1 eetlepel verse roomkaas light

Extra: ovengrill

Verwarm de grill voor.

Bak in een droge koekenpan, op een matig het gehakt met de tacokruiden 3 minuten al roerende rul.

Halveer de avocado, verwijder de pit, Schep het vruchtvlees uit de schil, snijd het in stukjes en knijp de limoen erboven uit.

Was en snijd de tomaat en lente-uitjes in stukjes.

Hak de koriander fijn.

Verdeel de tortillachips over 2-3 kleine aardenwerkenbordjes. Schep het gehakt, de avocado, tomaat, lente-ui en als laatste de kaas erover.

Zet de bordjes onder de grill en laat de kaas snel smelten.

Schep de zure room erop en bestrooi met de koriander.

Voor 4 normale porties: 250 gram mager rundergehakt;  ½ el tacokruiden; 2 kleine rijpe avocado’s
1/2 limoen; 4 kleine tomaatjes; 6 lente-uitjes; 8 takjes koriander, 1 zak tortillachips; 8 eetlepels geraspte belegen kaas; 4 eetlepels zure room. Leuk om alles over 1 grote platte schaal te verdelen en aan tafel met z’n allen uit de schaal te eten