Gegrilde Groenten en Mozzarellasalade

Fotografie Henk Brandsen ©

Stevig, Koel, Hartig, Hoog in smaak

Balsamico azijn heeft een zachte, tikkeltje zoete smaak die veel patienten zal aanspreken. Maar er zullen er ook zijn, die het toch te zuur vinden. Doe er in dat geval wat honing door.

2 kleine porties

  • takje verse basilicum
  • 1/8 gele paprika
  • ¼ courgette
  • ¼ venkelknol
  • 3 kerstomaatjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • ½ eetlepel balsamico-azijn
  • ½ bolletje mozzarella of 3 mini balletjes
  • 6 slablaadjes

Verwijder de basilicum blaadjes van de steel en houd ze apart. Hak de steel fijn.

Maak de groenten schoon. Snijd de paprika doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de courgette en de venkel in dunne plakjes. Halveer de  tomaatjes. Bestrijk elk stukje groente met een beetje olie en grill ze  een paar minuten aan elke kant.

Besprenkel de warme groenten met ½ eetlepel olie, een snufje zout een snufje peper, de gehakte basilicum en een ¼ eetlepel balsamico- azijn. Laten afkoelen.

Snijd de mozzarella in partjes. Was en droog de sla en leg deze op twee kleine bordjes. Verdeel de groenten, mozzarella en basilicumblaadjes erover.

Tip: In plaats van mozzarella kun je ook een wat sterker smakende kaas nemen, zoals gorgonzola.

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer vier en serveer als voorgerecht.

Grotere porties

Voor de meeste patienten werken kleine porties het best gedurende de behandeling. Maar als iemand meer wil, kun je natuurlijk de porties altijd wat groter maken.