Gekoelde Tomaten- en Paprikasoep

Fotografie Henk Brandsen ©

Vloeibaar, Koel, Hartig, Hoog in smaak

Dit is een ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden koude soep die je niet hoeft te koken. Maar je mag hem natuurlijk ook best heet serveren

2 kleine porties

  • ½ sneetje volkorenbrood
  • 2 gegrilde rode paprika’s uit een pot
  • Takje peterselie of een paar blaadjes basilicum
  • 250ml tomatensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Snijd de korsten van het brood en de rest van het brood in stukjes

Pureer alle ingrediënten, behalve twee blaadjes peterselie of basilicum (met een staafmixer of food-processor) zo fijn mogelijk.

Schenk in twee glazen of kommetjes. Leg de blaadjes peterselie of basilicum in het midden en serveer direct of bewaar de “soep” tot gebruik in de koelkast. Je kunt de soep ook opwarmen (pannetje of magnetron).

Tip: Gegrilde paprika’s uit een pot hebben vaak een heerlijke smaak en geven (met een heel klein scheutje sap) een extra smaakaccent aan de soep.

 

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer drie en serveer als voorgerecht.