Zacht, Warm, Zoet

Gebruik in dit recept bij voorkeur 100% fruitjam. Heb je die niet in huis, neem dan een andere jam waar heel weinig suiker in zit.

 

2 kleine porties

 

  • 2 eetlepels volkoren meel
  • ½ eetlepels vanille suiker
  • snufje zout
  • 6 eetlepels magere melk of soja melk
  • 1 eetlepel losgeklopt ei
  • scheutje milde olijfolie
  • 2 eetlepels 100% fruit jam
  • 1 theelepel poedersuiker

 

Roer van het meel, de vanille suiker, het zout, de melk en het ei een glad beslag.

 

Verhit een scheutje olie in een kleine koekenpan. Schenk de helft van het beslag in de pan en bak de “crêpe” een paar minuten tot deze van boven droog is en lichtbruin aan de onderkant.

 

Keren en de andere kant bruin bakken. Laat de crêpe op een bord glijden en bak er op dezelfde wijze nog een.

 

Leg de crêpes op twee kleine bordjes. Besmeer ze met jam, rol ze op en bestrooi ze met poedersuiker.

 

Tip: Geef bij deze crêpes een lekker bolletje roomijs.

 

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer zes en serveer als toetje.