Luchtige Tomaten Crème

Fotografie Henk Brandsen ©

Deze crème maak je af door er wat gehakte bieslook over te strooien. Je kunt de bieslook ook door de crème roeren. In plaats van bieslook kan ook selderij of dille worden gebruikt.

Luchtig, Koel, Hartig, Hoog in smaak

2 kleine porties

  • 2 sprietjes bieslook
  • 8 eetlepels slagroom of sojaroom
  • 2 eetlepels ongepasteuriseerde of sojayoghurt
  • 150 milliliter (ca. 15 eetlepels) gezeefde tomaten
  • peper & zout
  • snufje kerriepoeder

Snijd de bieslook heel fijn.

Klop de slagroom met de yoghurt, de gezeefde tomaten, een snufje zout, een snufje peper en een snufje kerriepoeder, tot de crème romig en luchtig is.

Verdeel de luchtige crème over twee kleine glaasjes en bestrooi met de bieslook.

Tip: Het gebruik van kerrie is een keuze. In kerrie zit kurkuma, dat kun je dus ook gebruiken.

Voor 4 personen: vermenigvuldig het recept keer vier en serveer het als voorgerecht.