Melba Toast met Gerookte Zalm en Venkel

Fotografie Henk Brandsen ©

Bij bepaalde chemokuren wordt afgeraden vette vis rond chemodagen te eten. Lees meer bij Omega 3 vetzuren onder Methode & recepten; Kanker, behandelingen en eten; Andere Heilzame Fyto-Oestrogenen en voeding

Krokant, Koel, Hartig, Hoog in smaak

Melba Toast met Gerookte Zalm en Venkel

2 kleine porties

  • ¼ venkelknol
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel honing
  • peper & zout
  • 2 eetlepels lijnzaad olie
  • 2 kleine plakjes gerookte zalm
  • 4 kleine Melba toostjes (liefst volkoren)
  • 1 eetlepel verse roomkaas light

Snijd of schaaf de venkel heel dun. Houd een beetje van het fijne venkel groen apart.

Meng het citroensap in een schaal met de honing. Roer tot de honing is opgelost. Voeg een snufje zout, een snufje peper en de olie toe. Mengen. Hussel de venkel erdoor en laat de salade ten minste 15 minuten (of liever een paar uur) trekken.

Halveer de plakjes zalm. Besmeer de toostjes met roomkaas.

Leg ze op twee kleine bordjes. Beleg ze met zalm en de venkelsalade. Garneer met wat venkelgroen.

Tip: In plaats van Melba toast, kun je dunne zelfgemaakte toastjes van volkoren brood geven. En heb je problemen met zuivelproducten, laat dan de cream cheese uit het recept.