Meringue met Blauwe Bessen en Roomijs

Fotografie Henk Brandsen ©

Meringues zijn heel zoet en verrukkelijk in combinatie met vers fruit. Ze zijn kant-en-klaar te koop, of je kunt ze zelf maken.

Krokant, Koel, Zoet

2 kleine porties

  • 2 kleine meringue nestjes
  • 50 gram blauwe bessen
  • 2 bolletjes roomijs
  • 1 eetlepel cassissiroop

Zet de meringue nestjes op twee kleine bordjes. Vul ze met de helft van de blauwe bessen en daarop een bolletje ijs.

Strooi de rest van de blauwe bessen erover en bedruppel met de siroop.

Tip:

Zelf meringues maken
Verwarm de oven voor op 110°C. Klop 1 eiwit met 25 g suiker en een snufje zout zo stijf dat torentjes op de garde hun vorm houden. Schep het in 4 bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk er in het midden – met de achterkant van een lepel – een holletje in zodat een soort nestje ontstaat. Zet ze in de lauwe oven en laat ze in 2–3 uur drogen.