Mini Hamburger met Sla en Komkommer

Fotografie Henk Brandsen ©

Hamburgers kunnen best gezond zijn. Probeer deze mini’tjes maar eens. Je kunt er ook een plakje kaas op laten smelten gewoon na het grillen in de pan op de burgertjes leggen een even wachten tot de kaas is gesmolten.

 Stevig, Warm, Hartig, Hoog in smaak

3 kleine porties

  • 3 volkoren boterhammen
  • 3 eetlepels melk
  • 1 klein uitje
  • 75 gram runder- of kalfsgehakt
  • peper & zout
  • ½ theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels tomaten ketchup
  • klein stukje komkommer
  • 3 hele kleine slablaadjes

Extra: grillpan

Snijd de korsten van de boterhammen en druk met een klein glaasje 2 zo groot mogelijke rondjes uit elke boterham.

Verkruimel de rest van het brood (maar niet de korsten) met je vingers en meng met de melk.

Pel en snijd van het uitje 3 dunne plakken. Hak de rest van de ui heel fijn.

Meng het gehakt heel goed met het brood-melkmengsel, de fijngehakte ui, ½ tl peper, ½ tl zout,  de kerrie en 1 tl ketchup. Vorm er 3 hamburgers van. Leg ze even in de koelkast.

Schil en snijd de komkommer in 9 dunne plakjes. Was en droog de sla.

Verwarm de grillpan, leg de plakjes ui en de hamburgertjes in de pan en grill ze 3-4 minuten om en om. Schuif alles aan de kant. Leg de ronde broodjes in de pan en grill ze om en om snel bruin.

Leg op 3 kleine bordjes een broodje met daarop een blaadje sla, 3 plakjes komkommer en een hamburgertje. Verdeel de ui erover, schep op elk een theelepeltje ketchup en leg er een broodje op.

Voor 4 normale porties: 8 volkoren boterhammen; 75 (7 ½ eetlepel) milliliter melk; 1 grote ui; 300 gram gehakt; peper & zout; ½ eetlepel kerriepoeder; 5 eetlepels tomaten ketchup; stukje komkommer; 4 slablaadjes