Mini Quiche Zonder Deeg met Courgette en Paprika

Fotografie Henk Brandsen ©

Als je pijn in je mond of keel hebt is het niet fijn om een krokant deegje te eten. Een hartig taartje zonder deeg gaat dan veel beter. Probeer deze quiche maar eens!

Zacht met beet, Koel of warm, hartig, Mild

3-4 kleine porties

  • ½ courgette
  • ¼ rode paprika
  • olijfolie
  • 1 takje peterselie
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk of sojamelk
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • peper & zout

Extra: Grillpan; klein springvormpje of laag ovenvast schaaltje van 12cm Ø + waarvan zowel de bodem als de randen zijn bedekt met een velletje bakpapier dat iets groter is dan het vormpje. Goed tegen de randen drukken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was en snijd de courgette in ca. 10 dunne plakjes en de paprika in kleine stukjes.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpannetje en bak hierin de paprika 4-5 minuten op een matig vuur tot ze zacht zijn.

Vet de grillpan in met een beetje olie en grill de plakjes courgette een paar minuten, om en om tot ze een beetje beginnen te kleuren en garen.

Was, droog en hak de peterselie heel fijn.

Klop de eieren goed los met de melk. Roer de kaas, paprika en peterselie erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe.

Vet het bakpapier in het vormpje (ook de zijkant) in met een beetje olie. Leg de plakjes courgette op de bodem en tegen de rand.

Schenk het eimengsel erin. Bak het hartige taartje in de hete oven 20-25 minuten tot het stevig en lichtbruin is.

Eet de quiche warm of koud. Snijd voor het eten in puntjes.

Voor 4 normale porties:

Gebruik een vorm van ca. 20 cm Ø; 2 kleine courgettes; 1 rode paprika; olijfolie; 6 takjes peterselie; 8 eieren; 200 milliliter  (ca. 20 eetlepels) melk; 75 gram geraspte belegen kaas; peper & zout. Lekker met rauwkost. De baktijd is 10-15 minuten langer!