Verse Schol Schnitzel met Rauwkost-Aardappelsalade

Fotografie Henk Brandsen ©

Onderstaand receptje kun je ook met dunne plakje kipfilet maken.

 Krokant, Warm, Hartig, Mild

2 kleine porties

  • 1 middelgrote aardappel
  • ¼ rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • ½ stengel bleekselderij
  • 1 zoet zuur augurkje + 2 eetlepels vocht
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 kleine scholfilet
  • 3 eetlepels volkoren meel
  • 3 eetlepels losgeklopt ei
  • 50-70 g Japanse Panko of gewoon paneermeel
  • olijfolie

Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes va, ca. ½ cm. Zet de aardappel op in een laagje water en kook in 10-15 minuten gaar. Afgieten. Een beetje laten afkoelen.

Was ondertussen de groenten. Snijd de paprika in kleine stukjes, de uitjes in smalle ringetjes en de bleekselderij in zeer smalle boogjes. Hak de augurkjes fijn.

Snijd de scholfilet doormidden. Bestrooi met wat zout en wentel eerst door het meel, dan door het ei en dan door de Panko of paneermeel zodat de vis aan beide kanten goed bedekt is.

Meng de fijngesneden groenten en augurk met de aardappel. Voeg het augurkenvocht, de mayonaise en eventueel wat peper en zout toe.

Verwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan en bak de scholfilets aan beide kanten goudbruin.

Verdeel de salade over 2-3 kleine bordjes en eg de vis ernaast.

Voor 4 normale porties: 1 kilo aardappelen;  2 rode paprika; 1 bosje lente-uitjes; 4 stengels bleekselderij;  6 zoet zuur augurkjes + 6 eetlepels vocht; 6 eetlepel mayonaise; 4 scholfilets;

12 eetlepels volkoren meel; 2 losgeklopte eieren; 150-200 g Japanse Panko of gewoon paneermeel; olijfolie