Verse Spinazie Ö La Cräme met Eitjes en Aardappelpuree

Fotografie Henk Brandsen ©

Vind je spinazie meestal ook zo lekker? Deze spinazie kun je ook eten als je pijn in je mond en keel hebt. Als je daar geen last van hebt kun je er knapperig getooste broodreepjes bij eten. Wij noemen die altijd “soldaatjes”.

Luchtig & Smeuïg, Warm, Hartig, Mild

2-3 kleine porties

  • 150 gram (1 medium grote) stevige aardappel
  • 2 eetlepels verse roomkaas
  • 1-2 eetlepels melk of sojamelk
  • peper & zout
  • 1 ei
  • 150 gram verse gewassen spinazie
  • (mosterd)

Extra: staafmixer

Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes.

Kook de aardappel in een laag water in 10-15 minuten gaar. Afgieten en fijnprakken.

Klop er met een houten lepel, 1 el verse roomkaas en 1-2 el melk door zodat de aardappelpuree een beetje luchtig maar niet te vochtig wordt. Voeg naar smaak peper en zout toe. (Roer er eventueel ook een heel klein beetje mosterd door.)

Kook het ei ondertussen in zoveel kokend water dat het ei onder staat 8 minuten. Laat het ei schrikken onder de koude water kraan. Pel het ei. En druk het door een zeef of hak heel fijn.

Verwarm in de tussentijd, in een klein pannetje, de spinazie met 3 el water en de verse roomkaas al roerende ca. 5 minuten op een matig vuur tot de spinazie geslonken en gaar is.

Pureer de spinazie met de staafmixer. Voeg naar smaak peper & zout toe.

Schep de aardappelpuree op 2-3 kleine bordjes. Maak een kuiltje in het midden. Schep de spinazie in het kuiltje. Strooi het ei erover.

Voor 4 normale porties

Gebruik 1 kilo aardappelen; 100 gram verse roomkaas; 50-100 (5-10 eetlepels) milliliter melk; peper & zout; 6 eieren; 600 gram verse gewassen spinazie en eventueel wat mosterd. De spinazie zal iets langer nodig hebben om te garen. De eieren kunnen ook in partjes worden gesneden.