Vlaflip en Verse Vruchtensaus
Fotografie Henk Brandsen ©
Een ouderwets toetje zoals deze vlaflip kan als je ziek bent ook een goed maaltijdje zijn. Makkelijk om zelf te maken, maar nog makkelijker om dat te laten doen.
Luchtig & Smeuïg, Koel, Zoet
2-3 kleine porties
- 5 aardbeien
- 3 eetlepels blauwe en/of rode bessen
- 10 frambozen
- 1-2 theelepels honing
- 12 eetlepels yoghurt
- 12 eetlepels (slagroom)vla
Extra: staafmixer; fijne zeef
Was en pureer het fruit met de staafmixer. Wrijf de fruitsaus door een fijne zeef (hiervoor is de achterkant van een gewone of sauslepel is handig). Roer er honing naar smaak door.
Verdeel de vla over 2-3 kleine glaasjes en schep in elk glaasje een lepel van de fruit saus. Verdeel de yoghurt en de rest van de saus erover.
Zet in elk glaasje een lepeltje en roer een klein beetje door zodat de saus zich een beetje met de vla en yoghurt mengt.
Voor 4 normale porties: 150 gram aardbeien; 75 gram blauwe en/of rode bessen; 125 gram frambozen; Honing; 250 milliliter (1/4 l) yoghurt; 250 (1/4 l) milliliter (slagroom)vla