Warme Citroenmousse

Fotografie Henk Brandsen ©

De mousse in dit recept wordt ‘Au bain Marie’ bereid en moet 5-10 minuten worden opgeklopt. Zorg er voor dat de pan met het citroenmengsel stevig staat en dat er geen water uit de onderste pan in kan komen. Je kunt het opkloppen met de hand doen of met een mixer.

Luchtig, Warm, Zoet

2-3 kleine porties

  • 1 kleine citroen
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel custard poeder
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels slagroom of sojaroom

Pers de citroen uit en giet het sap in een pan. Voeg de honing toe, breng het mengsel aan de kook en laat het vocht voor de helft verdampen. Zet de pan op een iets groter pan met een laag zachtjes kokend water.

Leng het custardpoeder aan met 1 eetlepel water. Roer het door het citroensap in de pan. Klop de eieren erdoor en blijf kloppen tot het mengsel dik en romig begint te worden (5-10 minuten).

Klop de room half stijf en spatel deze op het laatste moment door de citroenmousse.

Verdeel over twee of drie glazen en serveer direct.

Tip: In plaats van citroensap kun je ook sinaasappelsap of limoensap gebruiken.

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer drie en serveer het als toetje.